even voorstellen

Yolanda Turksema is naast orthomoleculair diëtist ook afgestudeerd als gezondheidswetenschapper aan de Universiteit Maastricht. In mijn praktijk bundel ik mijn kennis en ervaring.

Na jaren gewerkt te hebben in het wetenschappelijk onderzoek en wetenschappelijk onderwijs én medische ethiek, ben ik teruggekeerd naar mijn oorspronkelijke vak: diëtist. In aanvulling daarop heb ik orthomoleculaire (voedings)therapie gestudeerd. Ik hou van het vergaren van kennis en vind het doodzonde dat veel kennis uit de wetenschap op de plank ligt stof te vergaren voor het eindelijk in de zorg geïmplementeerd wordt. Juist die combinatie van kennis maakt dat ik nét dat beetje meer kan bieden.

Ik ben groot voorstander van 'natuurlijk' en mochten supplementen nodig zijn ter ondersteuning van de behandeling, dan geef ik dit aan. Uiteraard houd ik daarbij rekening met jouw wensen en mogelijkheden om deze al dan niet in te zetten.

Met betrokkenheid en een weloverwogen houding sta ik in voor een persoonlijke benadering. Ik luister naar je, neem de tijd voor je en ik neem je klachten serieus. Het draait immers om jou! 

Ik geniet van het moment waarop je merkt dat je klachten minder worden, je fitter voelt of minder medicijnen hoeft te gebruiken. 


Janou Lemmerling is orthomoleculair diëtist. Mijn interesse in voeding gaat verder dan alleen gezond eten om gezond te blijven. Het is interessant om voeding ook in te zetten als medicijn. Hormonen zijn mijn specialisatie. Het is verrassend om te merken wat voeding doet op je hormonen.

Mijn verblijf in Zuid-Afrika voor mijn studie destijds heeft mij voor een belangrijk deel gevormd. Voor het project ‘Thee-Waterskloof’ heb ik een kippenhok gebouwd voor eitjes en vlees en heb ik in een bejaardentehuis hygiëne adviezen gegeven, conform de HACCP richtlijnen. Deze periode leerde mij dat er geen problemen zijn, maar alleen uitdagingen. Die ‘mindset’ neem ik steeds mee in mijn consulten. Het leerde mij ook dat mensen die veel soberder en puurder eten in het algemeen veel gezonder zijn, dan wat we in Nederland zien.

Ik vind het belangrijk om de tijd te nemen voor een gesprek. Zo heb ik alle aandacht voor jou en kan ik je dus veel beter helpen. Met de dingen die ik je uitleg én maatwerk rondom je voeding houd je je 'nieuwe' eetstijl goed vol. Dan merk je de effecten op je lichaam. 

Dansen is mijn hobby, van jazzballet tot salsa en van klassiek ballet tot modern. Momenteel iets minder intensief, maar als er een voorstelling aankomt dan ben ik weer uren aan het repeteren.


Fermenteren

Fermenteren: Simpel en gezond.

Een paar weken geleden ben ik weer groente...

Lekkende darm

Medio dit jaar publiceerde ’Nieuws voor diëtisten’ het artikel ‘De “Leaky gut” bestaat echt’<...

Donkere kringen en wallen onder je ogen

Vanochtend kreeg ik een klant op consult, die ik vorige keer had gezegd ‘Zou je dat nou wel doen,...

Een burn-out tegengaan met je voeding.

Enkele weken terug was er van alles te doen op tv over depressie. ‘Deprestival’ en de ‘Depressie...

Hoe zit dat met verzurende voeding en je gezondheid?

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat een verzurend voedingspatroon de gezondheid op de la...

Dieetkosten aftrekken van de belasting? Dat kan.

Nu de belastingaangiftes weer ingevuld moeten worden is het handig als je weet dat je dieetkosten...

Zwarte bonen brownies

Veganistisch recept dat iedereen lekker vindt én binnen 45 minuten klaar is.

Veel mensen z...

Grotere en zwaardere kinderen door antibiotica

Antibiotica stimuleren de groei van kinderen, zowel in hun lengte als in hun gewicht. Dat geldt m...

Janou Lemmerling komt de praktijk versterken.

Janou heeft in 2017 haar Bachelor Voedingskunde en Diëtetiek behaald aan de Hogeschool van Arnhem...

Is onverzadigd vet wel zo gezond?

Vanuit wetenschappelijke hoek komt er steeds meer duidelijkheid over de gezonde effecten van vett...