Bij carnaval hoort een snelle hap tussendoor van een kraam op de Markt of het Vrijthof en ‘hossa’ weer verder feesten!
De echte vierders eten vaak ’s middags voor het op stap gaan wat gezonds. Maar dat mag niet te moeilijk zijn, want met een brak gevoel heb je daar echt geen zin in. Even een paar suggesties die ik van mijn ‘die hard’ carnaval vierende schoonouders heb overgenomen.
-Maak een week voor de carnaval een grote ketel verse soep. Die kan je in porties invriezen.
-Hetzelfde geldt natuurlijk voor pastasaus met gehakt, groente en verse tomaten. Uit de diepvries halen, spaghetti koken en klaar.
-Een grote pan chili con carne is een super bodem.
-En natuurlijk de stamppot boerenkool of zuurkool met rookworst.
-Als je ‘s avonds laat thuis komt, dan snel wat soep voor je je bed induikt.
En voor degenen die 5 dagen alleen maar bij de frietkraam, Chinees, shoarmaboer of Griek eten, dat maakt geen (gehakt)bal uit!!!
Na carnaval de draad weer oppakken …