Mango ijs
Dit ijs is lekker en héél simpel te maken. Je krijgt een heerlijk romig ijs met maar 1 ingrediënt, namelijk mango.
Zo maak je het:
Reken 1 mango per persoon.
Schil de mango en snij het vruchtvlees van de pit. Snij het vruchtvlees in stukken en vries ze in. Wacht ongeveer 2 uur.
Als de mango bevroren is, doe je het in de keukenmachine. Draai het tot er een romige massa ontstaat. Let op dat je niet te lang draait, dan smelt het. Giet het over in een schaaltje.
Als het wat te veel gesmolten is zet je het nog even in de diepvries.
Maak het extra lekker met een gezonde topping:
- Gehakte nootjes
- Geraspte kokos
- Besjes, frambozen etc.
In plaats van mango kan je natuurlijk ook een banaan of een ananas nemen, net wat je in huis hebt. Neem in elk geval een vrucht die van nature al wat zoeter is, dan hoef je geen suiker toe te voegen.